Security aligned with sales

Loss prevention – Improving – Profit

Analyse en onderzoek

Sintos beschikt over een uitgebreide inventaris en database van fraude typologieën (+300) en diefstaltechnieken per sector om de klant beter te kunnen begeleiden in vaak moeilijke dossiers.

Bedrijfsleiders weten dat er vanuit het arbeidsrecht met verschillende factoren dient rekening te worden gehouden, maar dit wil niet zeggen dat interne diefstal moet worden aanvaard. Sintos begeleidt zijn klanten hierbij van A tot Z en sluit in 98% van de gevallen af met leerpunten en preventieve aanbevelingen.

1. SOFTWARE

Hoe kijk je naar cijfers zodat interne risico’s en fraude komt bovendrijven?

Sinds 2010 verdiept SINTOS zich in datamining technieken en predictive profiling rond kassatransacties. Ondertussen kunnen we aan de slag met de top 10 belangrijkste Europese softwares in data acquisitie en slagen we erin om binnen een week concrete resultaten te boeken.

Aan de hand van deze software toepassingen werken we zowel actief, proactief, reactief als preventief. Niet alle verliezen zijn gelinkt aan opzettelijke fouten of malafide praktijken. 

Het belangrijkste is dat we ze snel detecteren en zo sleutelen aan de profit van onze klant.   

2. ONDERZOEK

Wat is nu de beste manier om (interne) diefstal aan te pakken?

Naast onze software toepassingen (on en offline) en praktische gids van kassatoepassingen, betalingsrisico’s en doorgedreven analyses, wil een klant graag verschillende opties kennen in hoofde van onderzoek naar anomalieën.

Sintos werkt hiervoor met een uitgebreid netwerk van specialisten en professionals die naadloos aansluiten bij de wensen van de klant. Dit kan gaan van een juridisch advies, experten-insights rond camera’s, een safety-rapport rond welzijn of concreet bewijs en ondersteuning van een privédetective.

Sintos laat geen ruimte voor interpretatie en zorgt voor een strak schema van aanpak een begeleiding. Geen bijkomende zorgen voor de klant.

Wist je trouwens dat je als werkgever verschillende opties hebt tot terugbetaling van geleden schade… Wil je er meer over weten, neem zeker contact op met onze specialist.

3. CIJFERS

Wat is een aanvaardbaar cijfer als het gaat over inventarisverschillen?

Cijfers en resultaten zitten in het DNA van Sintos. Naast de analyses van dervingcijfers uit internationale studies en de toepassing ervan in meer dan 1000 winkels, weet Sintos snel te schakelen of bij te sturen. Hier zetten we als adviesbureau ons resultaat neer in cijfers.

  • Zo kunnen we tot 80% van het cijfer beïnvloeden.
  • In 2020 betekende dit voor een klant 350.000 euro minder verlies op één jaar tijd!

Interesse naar wat wij voor jouw bedrijf kunnen besparen, bezorg ons jouw cijfer en binnen enkele dagen is jouw potentieel berekend!